Üdvözöljük a

Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakma Sztár Fesztivál 2022

2022. május 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 15. alkalommal szervezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. A többfordulós megmérettetésre országosan több ezer diák nevezett 86 szakmában. A végső megmérettetésre április 25-26-án került sor a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol a döntőbe jutott tanulók 15 ezer látogató előtt küzdhettek meg a dobogós helyezésekért.
Külön örömünkre szolgál, hogy Bali Zsófia, a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Technikum diákja fodrász szakmában az előkelő 3. helyen végzett, Kalamászné Vári Ibolya és Kovács Ramóna felkészítésével. Szívből gratulálunk az elért eredményhez!

 

Bali Zsófia és Kalamászné Vári Ibolya
Bali Zsófia és Kalamászné Vári Ibolya

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ 2023/2024

Megjelent a Zala megyei pályaválasztási tájékozató a 2023/2024-es tanévre vonatkozólag, melyben megtalálhatóak a legfontosabb tudnivalók a pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik számára.

Nagykanizsai versenyző az SZKTV/OSZTV döntőjében

2020. március 5.

2020. február 22-én lezajlott az SZKTV/OSZTV válogatója az „Irodai titkár” szakmában, amelynek tétje a döntőbe jutás volt. Városunkat Varga Laura és Földházi Amanda Karolina képviselte a Nagykanizsai SZC Thúry György Szakképző Iskolájából. A két nagykanizsai diák közel 200 versenyző közül került be a 16 fős válogatóba, amelyen Laura sikeresen vette az akadályokat, így ő már biztos résztvevője a március 21-i döntőnek. Ezúton is gratulálunk a lányok eddigi jó teljesítményéhez és a legjobbakat kívánjuk a döntőbeli szerepléshez!

 

A napokban további két nagykanizsai versenyzőért izgulhatunk „Festő, mázoló tapétázó” és „Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző” szakmában, hogy ők is sikeresen teljesítsék a válogató feladatait a döntőbe jutásért.

Nagykanizsán a SZAKMAVILÁG Kamionja

2019. május 10.

Elindult tavaszi turnéjára a Szakmavilág roadshow hatalmas kamionja, mely május 31-ig minden egyes állomásán izgalmas, kifejezetten a tizenévesek érdeklődési körére szabott aktivitásokkal támogatja a diákokat abban, hogy minél több szakmát ismerjenek meg, illetve a helyszínen pályaválasztási tanácsadók további hasznos információkkal és nyereményekkel várják a fiatalokat.


 

KANIZSAI SIKER AZ SZKTV-n

2014. május 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  2014-ben is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „VII. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2014. április 14-16-a között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában került sor.

győzteseink

Ösztöndíjjal támogatott szakképesítések

2013. március 13.

A szakképzési törvény a kamarák által működtetett Megyei Képzési és Fejlesztési Bizottságok hatáskörébe rendeli az iskolai rendszerű, az iskolarendszeren kívüli, valamint a köznevelésben és a felsőoktatásban folyó szakképzés összhangjának megteremtését. A bizottság tesz javaslatot a gazdaság igényeit , a munkaerő-piac keresletadatait és a megyei beiskolázást figyelembe véve az indítandó szakképesítésekre és azok keretszámára, valamint az ösztöndíjra jogosító szakképesítésekre.

A vendéglátás dicsérete, a gasztronómia diadala Hévízen

2013. március 13.

Pályaorientáció Hévízen

Első pályaorientációs programunkat a kiskanizsai és a miklósfai általános iskola 7. osztályos tanulóinak szerveztük. 42 pályaválasztás előtt álló gyermeket vittünk az ötcsillagos Lotus Therme Hotel és Spa megtekintésére, Hévízre.

K Ö Z L E M É N Y

2020. március 12.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020. április 20-22-ére meghirdetett Szakma Sztár Fesztivált, illetve a fesztiválon megrendezésre kerülő SZKTV és OSZTV döntőket, a világszerte fokozódó koronavírus járványra tekintettel a verseny szervezői lemondják.

A döntést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az egészségügyi kockázatokat és a hatóságok ajánlásait mérlegelve hozta meg.

A válogatók 2020. március 21-ig bezárólag, az előzetes terveknek megfelelően lebonyolításra kerülnek.

Nagykanizsai továbbjutók az SZKTV/OSZTV-n

2020. február 13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi a „Szakma Kiváló Tanulója Versenyt” és az „Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt”, amely elődöntőire január hónapban került sor. A többfordulós versenyre országosan 63 szakmában több mint 7.300 diák nevezett. A nagykanizsai szakképző iskolákból 78 jelentkező indult 15 szakmában, akik közül 22 tanuló ért el minimum 60%-os eredményt, amelynek köszönhetően mentesülnek a májusi szakmai vizsga írásbeli részének letétele alól.

Még nagyobb öröm, hogy közülük négyen olyan jó eredményt értek el az elődöntőben, hogy továbbjutottak a válogatóba az alábbi szakmákban:

Czigóth Márk – Festő, mázoló, tapétázó

Földházi Amanda Karolina – Irodai titkár

Varga Laura – Irodai titkár

Somodi Klaudia – Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

Ezúton gratulálunk minden résztvevőnek és sikeres felkészülést kívánunk a következő fordulóban való megmérettetéshez!

Szakmák Éjszakája Nagykanizsán

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási információkkal, szakmaismereti feladatokkal kapcsolódott be a  „Szakmák Éjszakája” programba április 12-én.  Míg a gyerekek kvíz és szakmapuzzle segítségével ismerkedtek a szakmákkal, addig a szülők a tanulószerződésről, elhelyezkedési lehetőségekről kaptak tájékoztatást.

Májusi programjaink

2013. június 11.

Látogatások az Opel Gyár szentgotthárdi üzemében

 

Május az tanév végi időszak az iskolák életében, és a kirándulások ideje. Kamaránk szervezésében három csoportot is indítottunk Szentgotthárdra, hogy megismerkedjenek régiónk legdinamikusabban fejlődő üzemével.

Péterfy Sándor Iskola

Pályára állunk!

2013. március 13.

emblémánk

2013-tól a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tevékenysége pályaorientációs szolgáltatással bővült. A kamara szakképzéssel összefüggő fontos feladata a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok és szüleik segítése.